23 března, 2022

8 tipů: Jak vyvolat menstruaci o týden dřív 

 

Menstruace, znak dospělé ženy. Jenže ne vždy se hodí. Jak vyvolat menstruaci o týden dřív? Být ženou je dar. My jsme tak nějak duševně propojeny s přírodou, vesmírem, umíme se ponořit hluboko do svého nitra. Naše těla jsou schopné přivést nový život a práh bolesti je taky zcela někde jinde, než je tomu u mužů. Ženské tělo je prostě dokonalý stroj. Kdy se však dívka přerodí na dospělou múzu? Ve chvíli, kdy se ji zpustí první menstruace.  

Kdy začíná dívka menstruovat 

Dříve tomu bylo v období docházky na střední školy anebo v posledních ročnících základní školy. Dnes není výjimkou, že menstruují již devítiletá děvčátka. Je to tedy mnohem dříve, než tomu bylo v padesátých letech. Prvními znaky blížící se pohlavní dospělosti jsou narostlá ňadra, ochlupení a občasný výtok. Když se tyto znaky objeví můžete u své dcery cca za další dva roky očekávat první krvavou nehodu. Je tedy nejvyšší čas ji všechno objasnit a připravit. Hodí se i zabalit náhradní kalhotky a vložku do balíčku a ten pro případ nouze umístit do aktovky. Věřte, že sice dcera bude prvně nesvá, ale v daný okamžik za něj bude moc ráda. 

Menstruační pomůcky
U vyvolání menstruace dříve je dobré mít stále po ruce tampon. Nevíte, kdy jej budete potřebovat. Zdroj: Pixabay.com

Mnoho žen svou první menstruaci popisuje jako něco trapného a že se jim spustila na dost veřejném místě. Třeba právě ve škole. A ony u sebe neměly žádné hygienické potřeby. Takže, kdo je připraven, není zaskočen. A dnes je tolik možností ochrany prádla a komfortu – vložky, tampony, kalíšek či speciální kalhotky.  

Proč žena menstruuje 

Možná už jste od několika žen slyšeli, že by menstruaci zcela vymýtily z genetického kódu. Není přece nutná, když máme dnes všelijaké prostředky ochrany před početím a není tak důvod každý měsíc krvácet. Jenže kde se skrývá pravda? Bylo by možné bez ní fungovat anebo je ženám přece jen v něčem prospěšná?  

Tak v prvé řadě je potřeba zmínit, že nástup menstruace u dívky značí pohlavní zralost. Tedy fakt, že už je její tělo schopno odnosit dítě, další život. Stává se ženou a s tím jsou spojitá i jistá rizika. Třeba, že musí být opatrnější po sexuální stránce. Pravidelné krvácení je pak ověření, že nedošlo k oplodnění, což je pro spoustu žen potěšením a úlevou a pro jiné hořké zklamání. Tělo dívky se pak mění i po vizuální stránce. Objevují se ženské křivky a ochlupení.  

  • Umožňuje ženám počít miminko. 
  • Čistí tělo. 
  • Srovnává hladinu hormonů v těle.  
  • Umožňuje zažít sexuální slasti bez nutnosti ochrany, avšak spolu s přísnými pravidly. 
  • Je jedním ze znaků správného fungování těla. 

Jak si vyvolat menstruaci – tato otázka napadne každou

Od první chvíle až do přechodu se pak s tímto trápením, překážkou musí potýkat každý měsíc. Tedy v tom ideálním případě. Dnes už není menstruace tabu. Otevřeně se o ní diskutuje, existují celé kulty a skupiny lidí, kteří plně krvácení podporují a ukazují děvčatům, že není zač se stydět. I přes to všechno jsou ale situace nebo období, kdy se nám ženám zcela nehodí, abychom musely hledat toaletu a vyměňovat kosmetické pomůcky.  

Vyvolání menstruace před dovolenou.
Ženy často před dovolenou zjišťují, jak vyvolat menstruaci o týden dřív. Zdroj: Pixabay.com

Někdy může být překážkou třeba termín zájezdu, dlouho očekávaného výletu. A vy přemýšlíte, jak vyvolat menstruaci před dovolenou? Pak je tu také třeba profi focení, někdy jsou v dohledu i těžké zkoušky na škole nebo třeba zrovna v onu dobu máte naplánovaný svatební den. A v bílých šatech to není zrovna značka ideál. Vyvolat menstruaci se ale žena snaží i ve chvíli, kdy se ji zpozdí. Proč? Protože ji hned přepadne panika, zda není těhotná. To by totiž musela řešit stres a hádky v těhotenství, a těch už má dostatek i bez břicha. A tak se ji radši prvně pokusí vyvolat. Panika se spouští rychle, takže je třeba jednat. 

Metody, jak dřív vyvolat menstruaci 

  1. Sex – Pokud jste v páru, respektive máte někoho na tento druh pohybu, jděte hrdě na to. Sex a následný orgasmus totiž prokrvuje dělohu, roztahuje čípek a dokáže spustit krev. Při souloži se navíc z těla odbourává stres a jeho snížením se vyrovnává hladina hormonů v těle. A víte, že se dá souložit i těsně před a během krvácení? Je to prý jedno z řešení, jak řešit krizi ve vztahu.
  1. Pohyb – Obecně je pohyb prospěšný. Ale v rozumné míře. Pokud bez denní fyzické aktivity nemůžete být a trápí vás nepravidelný cyklus, je na místě zvolnit. Naopak jestliže jen sedíte na zadku a nic neděláte, rozhýbejte tělo alespoň procházkou.  Třeba vám rychlá procházka pomůže vyvolat menstruaci o týden dřív.
  1. Relax – Někdy je potřeba zvolnit a napojit se na své tělo uvnitř. Takže pěkně si napusťte horkou vanu, dejte si tam pěnu a odpočívejte. Proč to funguje? Prokrví se vám nejen pokožka, ale roztáhnou se vám i cévy, a to napomůže spustit menstruaci. Pro lepší účinek si proud vody nasměrujte na břicho. 
  1. Masáž – Stejně jako ve vodě, tak i na suchu si dopřejte masáž podbřišku. Můžete k tomu použít masážní míček, ruce nebo požádejte partnera.  
  1. Teplo – Nyní máme na mysli suché teplo. Stačí nahřát ručník, buď jej položit na topení, přejet žehličkou nebo vložit na chvíli do mikrovlnky a přiložit na bříško. Teplo jednoznačně pomáhá prokrvovat. To je zapotřebí ke spuštění menstruace. A navíc vás zbaví větrů a bolesti břicha.

Pro vyvolání menstruace o týden dřív doporučujeme

  1. Alkohol – Nebaví vás jen tak ležet, raději se bavíte? Vyrazte do společnosti. Přemluvte kamarádku a pozvěte ji na sklenku vína. No dobře spíše láhev. Alkohol skvěle rozšiřuje nejen zornice, ale i cévy. A pokud sáhnete po červeném, bude to docela jistota. Zopakujte popíjení dvou deci pár večerů za sebou a úspěch se dostaví. 
  1. Bylinky – Jak vyvolat menstruaci o týden dřív pomocí bylinky? Jednoduše. Některým ženám se osvědčilo i pití čajů z nich připravených. Výborný je z třezalky či šalvěje. Vždy ale stačí jeden dva hrnky děje. Bylinky jsou totiž pro organismus silné a musí se s nimi opatrně. Vyzkoušet však můžete i měsíček, kontryhel, mátu nebo všelijaké směsi dostupné ve specializovaných prodejnách. 
  1. Doktor – Když vše předchozí ztroskotá, je zde ještě jedna možnost. Zajít za svým gynekologem a nechat si píchnout injekci na vyvolání menstruace. Do pár dní se dostaví první červená skvrna na prádle. Tento způsob, jak vyvolat menstruaci léky by však vždy měla být poslední možností. 

Jak vyvolat opožděnou menstruaci? Předcházejte tomu

Vždy je lepší prevence než pak razantní zásah. Takže pokud máte nepravidelný cyklus, zpoždění, najděte jeho příčinu. Určitě za tím něco je. Co se změnilo? Máte jinou práci, nastala velká změna v životě nebo jednoduše prožíváte horší období? Něco za tím stojí, vždy. Někdy je to dané zdravotně, ale i to se dá dnes řešit. O normálně zdravé ženy za to mohou jiné faktory. Jaké? Hlavě stres, přepracovanost, léky, nezdravý způsob života, nadváha a strava. Poslední možností je i fakt, že vám začne růst bříško a vy menstruaci nebudete řešit klidně i několik měsíců.

Stres ovlivňuje menstruaci
Mnoho stresu způsobuje, že je třeba menstruaci vyvolávat. Zdroj: Pixabay.com
  • Rozešli jste se s partnerem, vyhodili vás z práce nebo na vás naopak navalují hromadu úkolů i za ostatních? Nevíte, co si počít, jak vše zvládnout? Nejspíš budete těžce ve stresu, a to na vaše tělo působí velmi negativně. Víc, než si myslíte. Ovlivňuje to totiž hladinu hormonů, které stojí právě za spuštění menstruace. Musíte se tedy hodit do klidu. 
  • Toužíte po vysportované postavě nebo chcete rychle zhubnout? Takže prakticky denně máte namáhavou aktivitu a dřete do úmoru? I to může stát za změnou či zastavením cyklu. Příliš fyzické zátěže, nemožnost regenerace buněk a odpočinku vedou k prodlužování cyklu. Mnoho vrcholových sportovkyň je tak zcela bez měsíčního krvácení. Takže zvolněte. I když si zaběháte obden, výsledky se také dostaví. 
  • Nejste v psychické pohodě a zobete prášky jako lentilky? Anebo máte potíží se štítnou žlázou? Pokud polykáte prášky jako bonbony, proberte tuto variantu ohledně nedostavení menstruace s doktorem. 

Jednoduše se udržujte ve stabilitě jak po tělesné, tak duševní stránce a vše bude fungovat, jak má. Musíte neustále třeba hledat rovnováhu a pokud nastane problém, řešit jej. Jak vyvolat menstruaci bez hormonů už víte, a tak vám vaše plány nemůže nic překazit.