řepová polévka

V těchto chladných podzimních dnech, které nám už neúprosně nastaly, si ráda vychutnávám horké polévky. Řepová polévka se smetanou není výjimka. A pokud máte také rádi husté a krémové polévky jako já, tohle bude to pravé ořechové i pro vás. Díky bramborám, které v tomto receptu nechybí, vás i skvěle nasytí a nebudete mít po ní hned hlad.

Řepová polévka – potřebné ingredience:

  • 20g másla
  • 1 střední cibule
  • 400g oloupané a na kousky nakrájené červené řepy
  • 2 střední brambory
  • 1 zakysaná smetana (já dala 10%)
  • sůl, pepř, trocha třtinového cukru

Postup přípravy:

  1. Na másle orestujeme cibuli.
  2. Přidáme řepu, brambory, zalejeme vodou, aby byla řepa ponořená a vaříme.
  3. Když je řepa měkká vypneme plamen, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme.
  4. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.
řepová polévka

Jemná krémová polévka z červené řepy, na které si pochutnáte.
Foto: Monika M.

Mezi mými recepty naleznete i skvělý recept na hustou krémovou dýňovou polévku a jelikož je období dýní, znamená to jediné – vařit z ní co se dá. Já už mám na svém seznamu již zmíněnou dýňovou polévku. Ale ovšem také dýňovou sekanou nebo dýňovou omáčku. Že by vás takovéhle pokrmy ani nenapadly? Tak neváhejte a vyzkoušejte je ještě dnes.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram