dýňová omáčka

Dýňová omáčka k masu a rýži. Že jste o této kombinaci nikdy neslyšeli? Tak je ta správná chvíle to napravit a změnit. Možná vás překvapí jak skvěle spolu tyto chutě hrají. Dýně hokaido se nyní skvěle shání, jelikož jí právě začíná sezona. Tak neváhejte, zaběhněte do obchodu nebo na zahradu a vyzkoušejte tento recept.

Dýňová omáčka – ingredience:

na 4 porce budeme potřebovat:

  • 500g dýně Hokaido
  • 20g másla
  • lžička kari
  • 400ml vody
  • 1 balení ricotty
  • sůl, pepř
  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 200g rýže

Postup přípravy:

  1. Na másle orestujeme kari a přidáme na kostičky nakrájenou dýni.
  2. Chvíli restujeme, a pak podlijeme vodou a vaříme do měkka.
  3. Rozmixujeme tyčovým mixérem, dáme sůl, pepř a ricottu.
  4. Já přidala ještě půl lžičky kurkumy.
  5. Rýží uvaříme ve slané vodě.
  6. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na olivovém oleji.

Tak co? Vyzkoušíte tento recept? Dýňová omáčka k masu je skvělá varianta ke zpestření vašeho jídelníčku. Pokud milujete dýně tak jako já, vyzkoušejte i můj recept na dýňovou polévku, na kterou budete potřebovat jen pár surovin a potěšíte s ní ty nejmenší, ale i největší strávníky vaší domácnosti.

Nezapomeňte se nám pochlubit s výsledky.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram