dýňová polévka

Dýňová polévka – jídlo, které dělám opravdu jednoduše a jelikož ji dávám i naši dceři, tak nepoužívám moc koření. Přesto je ale výborná a tentokrát se mi opravdu povedla. Tato polévka je skvělá právě v tom, že ji můžete dát jak dospělým, tak dětem. Chutná všem. Skvěle nasytí a vaše chuťové pohárky budou nadmíru spokojené. Budete na ni potřebovat jen pár ingrediencí. Nyní je skvělá doba na to si ji připravit doma, jelikož nám pomalu, ale jistě začíná dýňová sezona. A tato polévka z dýně hokaido vás perfektně naladí na podzimní náladu.

Potřebné suroviny:

  • 1 dýně hokaido
  • 3 brambory
  • 2 cibule
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl, pepř
  • máslo

Dýňová polévka – postup výroby:

  1. Na rozpuštěné másle orestujeme cibuli.
  2. Přidáme oloupané a nakrájené brambory.
  3. Dýni vydlabeme a nakrájíme, není potřeba loupat.
  4. Vše chvilku orestujeme a pak zalejeme vodou a vaříme do změknutí cca 45 minut.
  5. Poté přidáme zakysanou smetanu, rozmixujeme a dle chuti dáme sůl a pepř.

Skvělou variantou je i dýňová polévka s kokosovým mlékem, které dodá polévce jemnost.  Jste zastánci rychlým, ale přitom zdravých a vyvážených jídel? Zkuste vyzkoušet některé z našich dalších tipů, které jsme zmínili v článku s rychlými večeřemi.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram