dýňová sekaná

Dýňová sekaná se u nás doma shledala s velkým úspěchem. U tohoto receptu třeba můj muž, který dýni fakt nemá rád, ani nepoznal, že tam je. Určitě je možné z ní vytvořit například i karbanátky, místo jednoho bochníku sekané. Ať tak, či tak, s touhle směsí nešlápnete vedle. Pokud máte samotnou chuť dýně rádi a chcete, aby v sekané byla pořádně cítit, neváhejte ji do receptu přidat o trochu víc.

Dýňová sekaná – potřebné suroviny:

  • 400g  kuřecího mletého masa (melu stehenní maso)
  • 300g dýně Hokkaidó
  • 2 vejce
  • 60g mletých ovesných vloček
  • sůl
  • česnek
  • pepř, kmín, majoránka

Postup přípravy:

  1. Dýni oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. Přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme.
  3. Vytvoříme bochník, který dáme na plech s pečícím papírem.
  4. Pečeme na 175°C cca 50 minut.
  5. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Pokud máte rádi recepty z dýně hokkaido, vyzkoušejte i moje další nápady, které mám doma ověřené. Ať už klasickou dýňovou polévku, tak například dýňovou omáčku, která se perfektně hodí k masu s rýží. Dýňovou sezonu je vždy potřeba využít naplno. Kdy jindy si vychutnat skvělé pokrmy z ní, než právě teď? Nezapomeňte mě označovat  u vašich výtvorů. Budu se těšit.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram