Tenhle recept není asi 100% fitness. Ale tvaroh = bílkoviny že jo. Ano je v tom cukr (třtinový) a je v tom troška hrubé pšeničné mouky. Každopádně je to taková dobrota. Tak doufám, že tato tvarohová buchta s drobenkou osloví i vás.
Potřebné suroviny:
menší plech
TĚSTO
- 2 vejce
- 60g xylitolu
- 500g tvarohu
- 50g másla
- 35g hrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
DROBENKA
- 35g třtinového cukru
- 35g ovesných vloček
- 35g celozrnné špaldové mouky
- 35g másla
Tvarohová buchta s drobenkou krok za krokem:
- Vejce vyšleháme s xylitolem do pěny.
- Přimícháme zbylé suroviny.
- Kdo má málo sladké dá více xylitolu nebo jiného sladidla.
- Vylejeme do hlubšího plechu.
- Rukama vytvoříme drobenku a posypeme.
- Pečeme na 180°C 40 minut.
Hledáte inspiraci na nedělní odpolední buchtu ke kávě? Zkuste například bublaninu z třešní nebo cuketový perník.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram