My máme rádi hodně ovoce a málo těsta, takže jsem na třešních opravdu nešetřila. Můžete si ale dát kolik chcete, nebo vyměnit za jiné ovoce. Zároveň jsem použila opravdu malinkou formu. Tato bublanina z třešní u nás má vždy velký úspěch.
Potřebné suroviny:
- 2 vejce
- 50g xylitolu
- 20g kokosového oleje
- 80ml mléka
- 80g hladké špaldové mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 500g odpeckovaných třešní
Bublanina z třešní krok za krokem:
- Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
- Žloutky vyšleháme se sladidlem.
- Přidáme rozpuštěný olej a mléko.
- Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem.
- Vyšleháme bílky s trochou soli a opatrně vmícháme do těsta.
- Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme.
- Já pekla 10 minut na 180°C a pak jsem stáhla na 160°C, jelikož začala chytat tmavou barvu a uvnitř byla syrová, a pekla jsem dalších 20 minut, ale pečte dle velikosti plechu.
Co vy a sladké buchty? Jestliže je máte rádi, zkuste i můj recept na avo-kakaovou buchtu.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram