bublanina z třešní

My máme rádi hodně ovoce a málo těsta, takže jsem na třešních opravdu nešetřila. Můžete si ale dát kolik chcete, nebo vyměnit za jiné ovoce. Zároveň jsem použila opravdu malinkou formu. Tato bublanina z třešní u nás má vždy velký úspěch.

Potřebné suroviny:

  • 2 vejce
  • 50g xylitolu
  • 20g kokosového oleje
  • 80ml mléka
  • 80g hladké špaldové mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 500g odpeckovaných třešní

Bublanina z třešní krok za krokem:

  1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
  2. Žloutky vyšleháme se sladidlem.
  3. Přidáme rozpuštěný olej a mléko.
  4. Nakonec přidáme mouku s kypřícím práškem.
  5. Vyšleháme bílky s trochou soli a opatrně vmícháme do těsta.
  6. Vlejeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme.
  7. Já pekla 10 minut na 180°C a pak jsem stáhla na 160°C, jelikož začala chytat tmavou barvu a uvnitř byla syrová, a pekla jsem dalších 20 minut, ale pečte dle velikosti plechu.

Co vy a sladké buchty? Jestliže je máte rádi, zkuste i můj recept na avo-kakaovou buchtu.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram