Tento cuketový perník ze špaldové mouky je díky cuketě opravdu vláčný. Já ještě před podáváním ráda mažu domácí marmeládou mojí mamky a sypu kokosem. Já se přiznám, že jsem zapomněla vyšlehat bílky, proto je i tak spláclý, na chuti to ale nic nemění.
Na cuketový perník ze špaldové mouky budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 70g xylitolu
- 120ml mléka
- 20ml oleje
- 100g hladké špaldové mouky
- 30g vanilkového proteinu – možno vynechat a nahradit moukou
- 400g oloupané a nahrubo nastrouhané cukety
- skořice, perníkové koření
- kypřící prášek
Postup přípravy:
- Bílky oddělíme od žloutků.
- Žloutky vyšleháme se sladidlem.
- Poté přilejeme mléko a olej a prošleháme.
- Přidáme mouku s kypřícím práškem, skořicí a kořením do perníku.
- Nakonec přidáme cuketu.
- Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta.
- Vylejeme na plech vystlaným pečícím papírem.
- Pečeme cca 45 minut na 180°C na horkovzduch.
Buchty ty já můžu. A jestli si na nich taky rádi pochutnáte, zkuste i recept na avo-kakaovou buchtu.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram