cuketový perník ze špaldové mouky

Tento cuketový perník ze špaldové mouky je díky cuketě opravdu vláčný. Já ještě před podáváním ráda mažu domácí marmeládou mojí mamky a sypu kokosem. Já se přiznám, že jsem zapomněla vyšlehat bílky, proto je i tak spláclý, na chuti to ale nic nemění.

Na cuketový perník ze špaldové mouky budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 70g xylitolu
  • 120ml mléka
  • 20ml oleje
  • 100g hladké špaldové mouky
  • 30g vanilkového proteinu – možno vynechat a nahradit moukou
  • 400g oloupané a nahrubo nastrouhané cukety
  • skořice, perníkové koření
  • kypřící prášek

Postup přípravy:

  1. Bílky oddělíme od žloutků.
  2. Žloutky vyšleháme se sladidlem.
  3. Poté přilejeme mléko a olej a prošleháme.
  4. Přidáme mouku s kypřícím práškem, skořicí a kořením do perníku.
  5. Nakonec přidáme cuketu.
  6. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta.
  7. Vylejeme na plech vystlaným pečícím papírem.
  8. Pečeme cca 45 minut na 180°C na horkovzduch.

Buchty ty já můžu. A jestli si na nich taky rádi pochutnáte, zkuste i recept na avo-kakaovou buchtu.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram