Plno lidí nemá rajskou ráda, což teda není náš případ. Zkusila jsem mnoho verzí ale tahle nám chutná nejvíc. Tahle výborná rajská omáčka bez zahuštění se u vás doma určitě neztratí.
Rajská omáčka bez zahuštění – potřebné suroviny:
Na 4 porce budete potřebovat:
- 400g mletého masa (já mám kuřecí stehenní)
- 80g mletých ovesných vloček
- 1 vejce
- olivový olej
- 500g rajčatové passaty
- 140g rajského protlaku
- sůl, pepř, skořice, badyán, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky
- třtinový cukr nebo sladidlo na doslazení
- 200g celozrnných těstovin
Postup přípravy:
- Smícháme mleté maso, vejce, vločky, sůl a pepř.
- Ze směsi vytváříme kuličky (placičky), které osmahneme z obou stran na olivovém oleji.
- Přidáme passatu, protlak, trochu vody, koření a asi 30 minut povaříme.
- Můžeme zjemnit žervéčkem, já na to popravdě zapomněla, ale i bez toho to chutná výborně.
- Podle chuti dosladíme, já použila xylitol.
- Podáváme s celozrnnými těstovinami nebo s rýží.
Máte rádi omáčky k masům? Zkuste i dýňovou omáčku. Nyní je sezona dýní, Hokkaidó seženete téměř všude. Pokud vám tedy chutnají jídla z dýně jako například dýňové polévky, vyzkoušejte i tento můj recept.
S vašimi výsledky se nám nezapomeňte pochlubit.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram