rajská omáčka bez zahuštění

Rajská omáčka bez zahuštění

Plno lidí nemá rajskou ráda, což teda není náš případ. Zkusila jsem mnoho verzí ale tahle nám chutná nejvíc. Tahle výborná rajská omáčka bez zahuštění se u vás doma určitě neztratí.

Rajská omáčka bez zahuštění – potřebné suroviny:

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 400g mletého masa (já mám kuřecí stehenní)
  • 80g mletých ovesných vloček
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • 500g rajčatové passaty
  • 140g rajského protlaku
  • sůl, pepř, skořice, badyán, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky
  • třtinový cukr nebo sladidlo na doslazení
  • 200g celozrnných těstovin

Postup přípravy:

  1. Smícháme mleté maso, vejce, vločky, sůl a pepř.
  2. Ze směsi vytváříme kuličky (placičky), které osmahneme z obou stran na olivovém oleji.
  3. Přidáme passatu, protlak, trochu vody, koření a asi 30 minut povaříme.
  4. Můžeme zjemnit žervéčkem, já na to popravdě zapomněla, ale i bez toho to chutná výborně.
  5. Podle chuti dosladíme, já použila xylitol.
  6. Podáváme s celozrnnými těstovinami nebo s rýží.

Máte rádi omáčky k masům? Zkuste i dýňovou omáčku. Nyní je sezona dýní, Hokkaidó seženete téměř všude. Pokud vám tedy chutnají jídla z dýně jako například dýňové polévky, vyzkoušejte i tento můj recept.

S vašimi výsledky se nám nezapomeňte pochlubit.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram

Sdílejte naše recepty na sociálních sítích 🙋‍♂️

Jsem maminka na rodičovské dovolené a kromě péče o rodinu a domácnost se zajímám o zdravý životní styl.