rajská omáčka bez zahuštění

Plno lidí nemá rajskou ráda, což teda není náš případ. Zkusila jsem mnoho verzí ale tahle nám chutná nejvíc. Tahle výborná rajská omáčka bez zahuštění se u vás doma určitě neztratí.

Rajská omáčka bez zahuštění – potřebné suroviny:

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 400g mletého masa (já mám kuřecí stehenní)
  • 80g mletých ovesných vloček
  • 1 vejce
  • olivový olej
  • 500g rajčatové passaty
  • 140g rajského protlaku
  • sůl, pepř, skořice, badyán, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 4 hřebíčky
  • třtinový cukr nebo sladidlo na doslazení
  • 200g celozrnných těstovin

Postup přípravy:

  1. Smícháme mleté maso, vejce, vločky, sůl a pepř.
  2. Ze směsi vytváříme kuličky (placičky), které osmahneme z obou stran na olivovém oleji.
  3. Přidáme passatu, protlak, trochu vody, koření a asi 30 minut povaříme.
  4. Můžeme zjemnit žervéčkem, já na to popravdě zapomněla, ale i bez toho to chutná výborně.
  5. Podle chuti dosladíme, já použila xylitol.
  6. Podáváme s celozrnnými těstovinami nebo s rýží.

Máte rádi omáčky k masům? Zkuste i dýňovou omáčku. Nyní je sezona dýní, Hokkaidó seženete téměř všude. Pokud vám tedy chutnají jídla z dýně jako například dýňové polévky, vyzkoušejte i tento můj recept.

S vašimi výsledky se nám nezapomeňte pochlubit.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram