Tak tohle je za nás jeden z top obědů, které i můj muž miluje. Kuřecí čína s rýží a arašídovým máslem je přesně jeden z těch receptů, u kterých byste si řekla: „Proč bych dávala arašídové máslo do slaného jídla?“ A přitom se není vůbec čeho bát! Je to výborné.
Kuřecí čína s rýží – potřebné suroviny:
4 PORCE
- 2 kuřecí prsa
- 450g mražené čínské směsi
- sójová omáčka
- olivový olej
- sůl, pepř, koření na čínu
- 100% arašídové máslo jemné
- 200g rýže
Postup přípravy:
- Rýží uvaříme v osolené vodě.
- Na olivovém oleji orestujeme na kousky nakrájená kuřecí prsa.
- Přidáme mraženou zeleninu, koření, sójovou omáčku, podlejeme trochou vody a podusíme.
- Dáme arašídové máslo a prohřejeme.
- Dle potřeby dosolíme.
- Podáváme s rýží.
Tahle rychlovka je něco, na čem si brzy začnete ujíždět i vy. Pokud si rádi děláte maso s rýží, ale už vás nebaví takový ten klasický stereotypní recept, vyzkoušejte i mé recepty na kuřecí s ředkvičkami a rýží nebo kuřecí a kari s jablky a rýží.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram