Kuřecí čína s rýží a arašídovým máslem

Tak tohle je za nás jeden z top obědů, které i můj muž miluje. Kuřecí čína s rýží a arašídovým máslem je přesně jeden z těch receptů, u kterých byste si řekla: „Proč bych dávala arašídové máslo do slaného jídla?“ A přitom se není vůbec čeho bát! Je to výborné.

Kuřecí čína s rýží – potřebné suroviny:

4 PORCE

  • 2 kuřecí prsa
  • 450g mražené čínské směsi
  • sójová omáčka
  • olivový olej
  • sůl, pepř, koření na čínu
  • 100% arašídové máslo jemné
  • 200g rýže

Postup přípravy:

  1. Rýží uvaříme v osolené vodě.
  2. Na olivovém oleji orestujeme na kousky nakrájená kuřecí prsa.
  3. Přidáme mraženou zeleninu, koření, sójovou omáčku, podlejeme trochou vody a podusíme.
  4. Dáme arašídové máslo a prohřejeme.
  5. Dle potřeby dosolíme.
  6. Podáváme s rýží.

Tahle rychlovka je něco, na čem si brzy začnete ujíždět i vy. Pokud si rádi děláte maso s rýží, ale už vás nebaví takový ten klasický stereotypní recept, vyzkoušejte i mé recepty na kuřecí s ředkvičkami a rýží nebo kuřecí a kari s jablky a rýží.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram