koláč s ovocem a drobenkou.

Koláč s ovocem a drobenkou – dezert, kterým nikdy nic nezkazíte. Taky jste na této dobrotě vyrůstali? Já osobně tenhle koláč miluju! A jelikož se snažím stravovat zdravěji, recept jsem trochu poupravila a skvělý jogurtový koláč je na světě! Já vždy používám sezonní ovoce, které je zrovna nejlépe dostupné – někdy maliny, někdy rybíz…podle toho, co seženu v obchodě. Pokud máte vlastní zahradu, tak tím líp. Skvělá je i rebarbora.

Na koláč s ovocem a drobenkou budeme potřebovat:

Základ

  • 1 vejce
  • 60g eritrytolu
  • 250g bílého jogurtu
  • 10ml oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150g hladké špaldové mouky
  • 20g čekankového sirupu
  • 200g ovoce (já dala maliny z mrazáku)

Na drobenku

  • 50g mletých ovesných vloček
  • 50g eritrytolu
  • 50g másla

Postup přípravy:

  1. Vejce vyšleháme s eritrytolem, přidáme jogurt, olej a čekankový sirup.
  2. Do směsi dáme prášek do pečiva a mouku.
  3. Těsto vylejeme do vymazané a vysypané formy.
  4. Poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme dozlatova.

Nutriční hodnoty na 100 g koláče:

  • 185 kcal
  • 20g S
  • 5g B
  • 8g T

Co vy a sladké? Máte rádi buchty, koláče a podobně? V tom případě by vám neměli uniknout ani mé předchozí recepty na zdravé brownies z červené řepy, nebo skvělé karobové muffiny.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram