Koláč s ovocem a drobenkou – dezert, kterým nikdy nic nezkazíte. Taky jste na této dobrotě vyrůstali? Já osobně tenhle koláč miluju! A jelikož se snažím stravovat zdravěji, recept jsem trochu poupravila a skvělý jogurtový koláč je na světě! Já vždy používám sezonní ovoce, které je zrovna nejlépe dostupné – někdy maliny, někdy rybíz…podle toho, co seženu v obchodě. Pokud máte vlastní zahradu, tak tím líp. Skvělá je i rebarbora.
Na koláč s ovocem a drobenkou budeme potřebovat:
Základ
- 1 vejce
- 60g eritrytolu
- 250g bílého jogurtu
- 10ml oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 150g hladké špaldové mouky
- 20g čekankového sirupu
- 200g ovoce (já dala maliny z mrazáku)
Na drobenku
- 50g mletých ovesných vloček
- 50g eritrytolu
- 50g másla
Postup přípravy:
- Vejce vyšleháme s eritrytolem, přidáme jogurt, olej a čekankový sirup.
- Do směsi dáme prášek do pečiva a mouku.
- Těsto vylejeme do vymazané a vysypané formy.
- Poklademe ovoce a posypeme drobenkou. Pečeme dozlatova.
Nutriční hodnoty na 100 g koláče:
- 185 kcal
- 20g S
- 5g B
- 8g T
Co vy a sladké? Máte rádi buchty, koláče a podobně? V tom případě by vám neměli uniknout ani mé předchozí recepty na zdravé brownies z červené řepy, nebo skvělé karobové muffiny.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram