kakaové muffiny

Karob jsem zkoušela poprvé. Kdo nemá, použije kakao a vytvořte klasické kakaové muffiny. Do budoucna chci určitě zkusit různé obměny tohoto receptu, např. s proteinem, jogurtem apod. Co je to vlastně karob? Surovina, která často v kuchyni nahrazuje právě kakao. Zatímco samotné kakao je bohatší na železo a hořčík, karob vám dodá vyšší množství vápníku a vlákniny. Karob je zdravější alternativou – má mnohem nižší podíl tuku a vyšší podíl cukru, díky čemuž nemusíte pokrmy uměle doslazovat. Dalším plusem oproti kakau je ten, že neobsahuje kofein. Získává se z dřeviny Ceratonia Siliqua a roste ve Středomoří.

Na kakaové (karobové) muffiny budete potřebovat:

porce 6 muffinů:

  • 1 banán
  • 1 vejce
  • 35g špaldové mouky
  • 10g karobu
  • vanilkové flavdrops
  • lžička kypřícího prášku
  • mražené višně (jiné ovoce)

Postup přípravy:

  1. Banán rozmačkáme a smícháme s vajíčkem.
  2. Přidáme suché ingredience, flavdrops a promícháme.
  3. Košíčky na muffiny plníme do poloviny.
  4. Přidáme ovoce a dáme péct na 180°C cca 20 minut.
kakaové muffiny

Kakaové muffiny trochu jinak – zkuste karob!
Foto: Monika M.

Jste milovník kakaových dezertů a buchet? Zkuste i moji avo-kakaovou buchtu. Do ní rovnou můžete využít i karob, když už ho budete mít doma :)

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram