jednoduchá gulášová polévka

Jako gulášovka asi nikdy nebude moc fotografické jídlo. Není to nějak extra fit verze, záleží prostě jakou zvolíte uzeninu. Čím vyšší procento masa, tím lépe. Můj muž zrovna koupil maďarskou, tak jsem ji použila. A jednoduchá gulášová polévka je na světě.

Potřebné suroviny:

4 PORCE

  • 1 nožička klobásy – já měla zrovna maďarskou
  • 230g brambor
  • 1 střední cibule
  • 60g mouky na zahuštění – tentokrát jsem použila kukuřičnou
  • sůl, červená paprika, gulášové koření
  • olivový olej

Jednoduchá gulášová polévka krok za krokem:

  1. Na kapce olivového oleje orestujeme cibuli, přihodíme na kostičky nakrájenou klobásu.
  2. Po chvilce restování dáme koření a zalejeme vroucí vodou.
  3. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a vaříme.
  4. Zahustíme, osolíme a dochutíme.

Máte rádi polévky? Vyzkoušejte i mé další – například dýňovou či řepovou.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram