Zdravé tvarohové koláče, ty já můžu. A tento hruškový koláč s drobenkou je jeden z mých nejoblíbenějších. Dýchne na vás podzimem, se kterým se pomalu, ale jistě končíme. Tak si společně pojďme užít poslední podzimní dny s touto dobrotou.
Na hruškový koláč s drobenkou budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 vejce
- 65ml mléka
- 150g tvarohu
- 25g vanilkového proteinu
- 40g špaldové mouky
- 1 lžička skořice
- 1/2 kypřícího prášku
- kdo chce, dle chuti pár kapek flavdrops
Tvarohová vrstva:
- 350g tvarohu
- 40g čekankového sirupu
- 1 větší hruška
Drobenka:
- 20g másla
- 20g xylitolu
- 30g mletých ovesných vloček
- 10g kokosové mouky (nemusí být)
Postup přípravy:
- Oddělíme žloutek od bílku.
- Žloutek smícháme s tekutým surovinami a následně i se sypkými.
- Bílek vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.
- Tvaroh ušleháme se sirupem.
- Hrušku nakrájíme na plátky.
- Těsto dáme do vymazané a vysypané formy.
- Opatrně dáme vrstvu tvarohu, aby se nám nesmíchala s těstem.
- Okraje necháme bez tvarohové vrstvy.
- Naskládáme hrušku a posypeme trochou skořice.
- Nakonec posypeme vzniklou drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Co vy a koláče? Taky je máte tak rádi? V tom případě zkuste i mé další recepty na pudinkový koláč, malinový koláč s tvarohem, či zdravý rebarborový koláč.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram