hruškový koláč s drobenkou

Zdravé tvarohové koláče, ty já můžu. A tento hruškový koláč s drobenkou je jeden z mých nejoblíbenějších. Dýchne na vás podzimem, se kterým se pomalu, ale jistě končíme. Tak si společně pojďme užít poslední podzimní dny s touto dobrotou.

Na hruškový koláč s drobenkou budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 vejce
  • 65ml mléka
  • 150g tvarohu
  • 25g vanilkového proteinu
  • 40g špaldové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 kypřícího prášku
  • kdo chce, dle chuti pár kapek flavdrops

Tvarohová vrstva:

  • 350g tvarohu
  • 40g čekankového sirupu
  • 1 větší hruška

Drobenka:

  • 20g másla
  • 20g xylitolu
  • 30g mletých ovesných vloček
  • 10g kokosové mouky (nemusí být)

Postup přípravy:

  1. Oddělíme žloutek od bílku.
  2. Žloutek smícháme s tekutým surovinami a následně i se sypkými.
  3. Bílek vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.
  4. Tvaroh ušleháme se sirupem.
  5. Hrušku nakrájíme na plátky.
  6. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy.
  7. Opatrně dáme vrstvu tvarohu, aby se nám nesmíchala s těstem.
  8. Okraje necháme bez tvarohové vrstvy.
  9. Naskládáme hrušku a posypeme trochou skořice.
  10. Nakonec posypeme vzniklou drobenkou a pečeme na 180°C cca 30 minut.
hruškový koláč s drobenkou

Tento hruškový koláč s drobenkou a tvarohem na vás dýchne podzimní náladou.
Foto: Monika M.

Co vy a koláče? Taky je máte tak rádi? V tom případě zkuste i mé další recepty na pudinkový koláč, malinový koláč s tvarohem, či zdravý rebarborový koláč.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram