Dýňová sekaná se u nás doma shledala s velkým úspěchem. U tohoto receptu třeba můj muž, který dýni fakt nemá rád, ani nepoznal, že tam je. Určitě je možné z ní vytvořit například i karbanátky, místo jednoho bochníku sekané. Ať tak, či tak, s touhle směsí nešlápnete vedle. Pokud máte samotnou chuť dýně rádi a chcete, aby v sekané byla pořádně cítit, neváhejte ji do receptu přidat o trochu víc.
Dýňová sekaná – potřebné suroviny:
- 400g kuřecího mletého masa (melu stehenní maso)
- 300g dýně Hokkaidó
- 2 vejce
- 60g mletých ovesných vloček
- sůl
- česnek
- pepř, kmín, majoránka
Postup přípravy:
- Dýni oloupeme a nastrouháme najemno.
- Přidáme zbylé ingredience a důkladně promícháme.
- Vytvoříme bochník, který dáme na plech s pečícím papírem.
- Pečeme na 175°C cca 50 minut.
- Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Pokud máte rádi recepty z dýně hokkaido, vyzkoušejte i moje další nápady, které mám doma ověřené. Ať už klasickou dýňovou polévku, tak například dýňovou omáčku, která se perfektně hodí k masu s rýží. Dýňovou sezonu je vždy potřeba využít naplno. Kdy jindy si vychutnat skvělé pokrmy z ní, než právě teď? Nezapomeňte mě označovat u vašich výtvorů. Budu se těšit.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram