dvoubarevný koláč

Chtěla jsem udělat nějakou rychlovku a potřebovala zpracovat tvaroh, který jsem měla v lednici. Tenhle dvoubarevný koláč je vždy jistota, která doma nikoho neurazí a všechny nadchne.

Na dvoubarevný koláč budeme potřebovat:

Tmavá část:

  • 2 vejce
  • 175ml mléka
  • 55g xylitolu
  • 15g kokosového oleje
  • 15g kakaa
  • 125 špaldové mouky

Světlá část:

  • 1 vejce
  • 250g tvarohu
  • 1 vanilkový puding
  • 30g čekankového sirupu
  • 75ml mléka

Postup přípravy:

  1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
  2. Žloutky smícháme s ostatními surovinami na tmavě těsto.
  3. Bílka vyšleháme a opatrně vmícháme.
  4. Ingredience na světlou část také smícháme.
  5. Formu vysteleme pečícím papírem a dáme většinu tmavě části.
  6. Pak dáme světlou část.
  7. Nakonec sem tam dáme tmavé těsto, aby vznikly „fleky“.
  8. Pečeme na 180°C 25 minut.
dvoubarevný koláč

„Design“ koláče si můžete udělat zcela podle sebe. Promíchat obě části špejlí, nalévat na střídačku…
Foto: Monika M.

Pokud máte chuť na nějakou buchtu či koláč, vyzkoušejte i mé další recepty – na avo-kakaovou buchtu, zdravý rebarborový koláč či koláč s čokoládou.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram