Chtěla jsem udělat nějakou rychlovku a potřebovala zpracovat tvaroh, který jsem měla v lednici. Tenhle dvoubarevný koláč je vždy jistota, která doma nikoho neurazí a všechny nadchne.
Na dvoubarevný koláč budeme potřebovat:
Tmavá část:
- 2 vejce
- 175ml mléka
- 55g xylitolu
- 15g kokosového oleje
- 15g kakaa
- 125 špaldové mouky
Světlá část:
- 1 vejce
- 250g tvarohu
- 1 vanilkový puding
- 30g čekankového sirupu
- 75ml mléka
Postup přípravy:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
- Žloutky smícháme s ostatními surovinami na tmavě těsto.
- Bílka vyšleháme a opatrně vmícháme.
- Ingredience na světlou část také smícháme.
- Formu vysteleme pečícím papírem a dáme většinu tmavě části.
- Pak dáme světlou část.
- Nakonec sem tam dáme tmavé těsto, aby vznikly „fleky“.
- Pečeme na 180°C 25 minut.
Pokud máte chuť na nějakou buchtu či koláč, vyzkoušejte i mé další recepty – na avo-kakaovou buchtu, zdravý rebarborový koláč či koláč s čokoládou.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram