Tofu se zeleninou k obědu či večeři? Ano, ano, ano! Jídlo, které já sama osobně miluji. Tento recept s tofu si zamilujete i vy. Často slýcháváme, že člověk nebude to či ono jídlo jíst, protože je v něm tofu. Spoustu lidí ho má zafixované jako nevýraznou, zdravou suroviny bez špetky chuti. V dnešní době tomu tak už ale vůbec není. Je tolik stylů a variant přípravy, že by jeden koukal. Na trhu seženete tofu nejen klasické, ale i uzené, kořeněné, bylinkové, marinované a spoustu dalších.
Na tofu se zeleninou a rýží budeme potřebovat:
- 1 balíček tofu natural
- 1 sáček mražené zeleniny
- olivový olej
- česnek
- cibule – pro urychlení jsem použila sušenou
- sůl, pepř, grilovací koření, červená paprika
- 200g červené rýže
Postup přípravy:
- Uvaříme rýži – červená se vaří opravdu dlouho, já měla namočenou přes noc a přes to jsem vařila hodinu a půl.
- Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na drobno pokrájené tofu, koření, sůl, česnek a restujeme.
- Přidáme mraženou zeleninu, podlejeme trochu vody a podusíme.
- K hotové zelenině a tofu přidáme rýži a podáváme.
Tak co? Vyzkoušíte tento recept? V dnešní době se čím dál více lidí stává vegetariány. A z čeho mám velkou radost, že čím dál více lidí začíná do svých běžných stravovacích návyků přidávat suroviny jako je pohanka, tofu, tempech, sójové maso a podobně, ikdyž zrovna vegetariáni nejsou. Vyzkoušejte tento recept a dejte mi vědět, jak zrovna vám tofu v téhle variantě zachutnalo.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram