tofu se zeleninou

Tofu se zeleninou k obědu či večeři? Ano, ano, ano! Jídlo, které já sama osobně miluji. Tento recept s tofu si zamilujete i vy. Často slýcháváme, že člověk nebude to či ono jídlo jíst, protože je v něm tofu. Spoustu lidí ho má zafixované jako nevýraznou, zdravou suroviny bez špetky chuti. V dnešní době tomu tak už ale vůbec není. Je tolik stylů a variant přípravy, že by jeden koukal. Na trhu seženete tofu nejen klasické, ale i uzené, kořeněné, bylinkové, marinované a spoustu dalších.

Na tofu se zeleninou a rýží budeme potřebovat:

  • 1 balíček tofu natural
  • 1 sáček mražené zeleniny
  • olivový olej
  • česnek
  • cibule – pro urychlení jsem použila sušenou
  • sůl, pepř, grilovací koření, červená paprika
  • 200g červené rýže

Postup přípravy:

  1. Uvaříme rýži – červená se vaří opravdu dlouho, já měla namočenou přes noc a přes to jsem vařila hodinu a půl.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme na drobno pokrájené tofu, koření, sůl, česnek a restujeme.
  3. Přidáme mraženou zeleninu, podlejeme trochu vody a podusíme.
  4. K hotové zelenině a tofu přidáme rýži a podáváme.

Tak co? Vyzkoušíte tento recept? V dnešní době se čím dál více lidí stává vegetariány. A z čeho mám velkou radost, že čím dál více lidí začíná do svých běžných stravovacích návyků přidávat suroviny jako je pohanka, tofu, tempech, sójové maso a podobně, ikdyž zrovna vegetariáni nejsou. Vyzkoušejte tento recept a dejte mi vědět, jak zrovna vám tofu v téhle variantě zachutnalo.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram