zdravý banánový chlebíček

Konečně zdravý banánový chlebíček, který není uprostřed pořád mokrý i po hodině pečení. Mandle jsem přidala protože je chci spotřebovat a protein kvůli bílkovin a oslazení. Můžete vynechat a nahradit moukou a dosladit sladidlem, pokud by se vám to zdálo málo sladké.

Na zdravý banánový chlebíček budeme potřebovat:

  • 2 zralé banány
  • 100ml mléka
  • 2 vejce
  • 20g kokosového oleje
  • 20g vanilkového proteinu – nemusí být
  • 15g mletých mandlí – nemusí být
  • 100g hladké špaldové mouky
  • skořice
  • 1/2 kypřícího prášku

Postup přípravy:

  1. Banán rozmixujeme s mlékem a vylejeme do mísy.
  2. Bílky oddělíme od žloutků.
  3. Do mísy přidáme žloutky a rozpuštěný olej a promícháme.
  4. Přidáme i sypké suroviny a znovu promícháme.
  5. Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.
  6. Těsto vylejeme do chlebíčkové formy, vystlané pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 40 – 45 minut.

Pokud máte doma přebytek banánů a potřebujete je zpracovat, zkuste i recept na banánový mugcake.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram