Konečně zdravý banánový chlebíček, který není uprostřed pořád mokrý i po hodině pečení. Mandle jsem přidala protože je chci spotřebovat a protein kvůli bílkovin a oslazení. Můžete vynechat a nahradit moukou a dosladit sladidlem, pokud by se vám to zdálo málo sladké.
Na zdravý banánový chlebíček budeme potřebovat:
- 2 zralé banány
- 100ml mléka
- 2 vejce
- 20g kokosového oleje
- 20g vanilkového proteinu – nemusí být
- 15g mletých mandlí – nemusí být
- 100g hladké špaldové mouky
- skořice
- 1/2 kypřícího prášku
Postup přípravy:
- Banán rozmixujeme s mlékem a vylejeme do mísy.
- Bílky oddělíme od žloutků.
- Do mísy přidáme žloutky a rozpuštěný olej a promícháme.
- Přidáme i sypké suroviny a znovu promícháme.
- Bílky vyšleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta.
- Těsto vylejeme do chlebíčkové formy, vystlané pečícím papírem a pečeme na 170 °C cca 40 – 45 minut.
Pokud máte doma přebytek banánů a potřebujete je zpracovat, zkuste i recept na banánový mugcake.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram