zapečený bulgur s kuřecím masem

Přiznám se…když jsem tento zapečený bulgur s kuřecím masem dělala poprvé, nečekala jsem od toho moc, ale musím říct, že je to fakt žravé. Tento zapečený bulgur můžete dělat na několik způsobů. Já ráda využívám v mém vaření to, co mám zrovna doma v ledničce. Proto pokud zrovna nemáte kukuřici, zato mraženou mrkev, použijte tu.

Na zapečený bulgur s kuřecím masem budeme potřebovat:

4 PORCE

  • 2 kuřecí prsa
  • olivový olej
  • 4 rajčata
  • mražená kukuřice, hrášek, fazolky
  • 100g žervé
  • 1 vejce
  • 100g eidamu
  • sůl, grilovací koření
  • 200g bulguru

Postup přípravy:

  1. Bulgur uvaříme ve slané vodě.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, dáme na pánev s olivovým olejem, osolíme, okořeníme a restujeme.
  3. Přidáme zeleninu a ještě chvíli restujeme.
  4. Dáme žervé,  trochu vody a počkáme až se rozpustí.
  5. Vmícháme uvařený bulgur, eidam, vejce a smícháme.
  6. Dáme zapéct do trouby na 180°C cca na 40 minut.
  7. Na posledních 10 minut sundáme poklop a necháme dojít.

Výborné a zdravé jídlo, na kterém si vždy ráda pochutnám. A co vy? Zaujal vás tento recept? Vyzkoušejte a dejte nm vědět, jak vám zachutnal. Pokud rádi vaříte zajímavá jídla, musíte zkusit moje pohankové rizoto.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram