pohankové rizoto

Tohle pohankové rizoto s kuřecím masem si zamilujete i vy. Nenechte se odstrašit pohankou. Spoustu lidí nad tímto rizotem zanevře jen slyší, že obsahuje právě pohanku. V české kuchyni se tak moc nepoužívá, protože si lidé myslí, že je to ta „extra zdravá“ a ne úplně chutná surovina. Opak je ale pravdou. Funguje to jako s každou surovinou. Když ji umíte dobře udělat, chutná vždy dobře. Udělat se dá na tisíce způsobů, já sama ji ve své kuchyni ráda využívám, a proto vám ji dnes zkusím představit na tento způsob.

Na pohankové rizoto budeme potřebovat:

  • 200g pohanky
  • 2 kuřecí prsa
  • 200g mraženého hrášku
  • 200g mražené kukuřice
  • olivový olej
  • 2 střední cibule
  • sůl, pepř, grilovací koření
  • eidam na posypání

Postup přípravy:

  1. Pohanku uvaříme ve slané vodě.
  2. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli.
  3. Přidáme nakrájené kuřecí prsa, sůl, koření a restujeme.
  4. Přidáme hrášek a kukuřici, pokud je potřeba, mírně podlejeme vodou a pod pokličkou podusíme.
  5. Do hotové směsi vmícháme pohanku.
  6. Na talíři posypeme strouhaným eidamem.

Pokud jste vegetarián nebo prostě jen masu neholdujete, zkuste ho nahradit v receptu tofu, tempehem, nebo dalšími jinými variantami, kterých je nyní na trhu již desítky. Doufám, že vás tento recept na rizoto z pohanky oslovil a další vám představím zase někdy příště.

Přeji dobrou chuť, Monika

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky – Můj Instagram