Tohle pohankové rizoto s kuřecím masem si zamilujete i vy. Nenechte se odstrašit pohankou. Spoustu lidí nad tímto rizotem zanevře jen slyší, že obsahuje právě pohanku. V české kuchyni se tak moc nepoužívá, protože si lidé myslí, že je to ta „extra zdravá“ a ne úplně chutná surovina. Opak je ale pravdou. Funguje to jako s každou surovinou. Když ji umíte dobře udělat, chutná vždy dobře. Udělat se dá na tisíce způsobů, já sama ji ve své kuchyni ráda využívám, a proto vám ji dnes zkusím představit na tento způsob.
Na pohankové rizoto budeme potřebovat:
- 200g pohanky
- 2 kuřecí prsa
- 200g mraženého hrášku
- 200g mražené kukuřice
- olivový olej
- 2 střední cibule
- sůl, pepř, grilovací koření
- eidam na posypání
Postup přípravy:
- Pohanku uvaříme ve slané vodě.
- Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli.
- Přidáme nakrájené kuřecí prsa, sůl, koření a restujeme.
- Přidáme hrášek a kukuřici, pokud je potřeba, mírně podlejeme vodou a pod pokličkou podusíme.
- Do hotové směsi vmícháme pohanku.
- Na talíři posypeme strouhaným eidamem.
Pokud jste vegetarián nebo prostě jen masu neholdujete, zkuste ho nahradit v receptu tofu, tempehem, nebo dalšími jinými variantami, kterých je nyní na trhu již desítky. Doufám, že vás tento recept na rizoto z pohanky oslovil a další vám představím zase někdy příště.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky – Můj Instagram