zapečené brambory

Dalo by se říct, takový recept co dům dal a hlavně jsou tyto zapečené brambory rychlovka. Musím říct, že to chutná jako zapečená zelňačka. Francouzské brambory zná snad každý a téměř každý je jako malý jedl ve školních jídelnách. Ruku na srdce, ne vždy chutnaly nejlépe. Domácí je ale domácí, a proto jestli jste na tyto brambory zanevřeli, zkuste tento recept a třeba vás přesvědčím o opaku. S ingrediencemi nešetřete a snažte se vybírat od lokálních dodavatelů. Na kvalitě surovin záleží.

Na zapečené brambory budeme potřebovat:

  • 500g brambor
  • 500g uzeniny (uzené, šunka,…) já dala 84% šunku
  • cibule
  • 150g eidamu
  • zakysaná smetana
  • 100ml mléka
  • 200g kysaného zelí
  • sůl, pepř dle chuti

Postup přípravy:

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a předvaříme ve slané vodě.
  2. Maso nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka.
  3. Do mísy vrstvíme brambory, cibuli, maso, zelí, maso, cibuli a brambory.
  4. Navrch dáme nastrouhaný eidam smíchaný s mlékem a smetanou.
  5. Pečeme na 190°C 30 minut do zlatova.
  6. Na posledních pár minut sundáme víko.

Tyto rychlé pečené brambory u nás mají vždy úspěch. Pokud to ale není zrovna váš šálek kávy, vyzkoušejte například některý z našich tipů na rychlé a zdravé večeře.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram