výborný makovec

Makovec jsem vždycky jako malá milovala. Ty babiččiny byly nejlepší. Tento výborný makovec se ale tomu od babičky hodně přibližuje.

Na tento výborný makovec budeme potřebovat:

  • 1 vejce
  • 40g čekankového sirupu
  • 150ml mléka
  • 20ml slunečnicového oleje
  • 50g máku
  • 50g pohankové mouky
  • 30g špaldové mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup přípravy:

  1. Žloutek oddělíme od bílku.
  2. Smícháme tekuté suroviny.
  3. Pak přidáme mák, mouky a prášek do pečiva.
  4. Vyšleháme bílek a vmícháme do těsta.
  5. Dáme do vymazané a vysypané formy (18x24cm) a pečeme 20 minut na 170°C.

Mák ve své kuchyni využívám velice ráda. Pokud si na něm doma taky rádi pochutnáte, vyzkoušejte i můj recept na kynutý makový závin.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram