
Makovec jsem vždycky jako malá milovala. Ty babiččiny byly nejlepší. Tento výborný makovec se ale tomu od babičky hodně přibližuje.
Na tento výborný makovec budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 40g čekankového sirupu
- 150ml mléka
- 20ml slunečnicového oleje
- 50g máku
- 50g pohankové mouky
- 30g špaldové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy:
- Žloutek oddělíme od bílku.
- Smícháme tekuté suroviny.
- Pak přidáme mák, mouky a prášek do pečiva.
- Vyšleháme bílek a vmícháme do těsta.
- Dáme do vymazané a vysypané formy (18x24cm) a pečeme 20 minut na 170°C.
Mák ve své kuchyni využívám velice ráda. Pokud si na něm doma taky rádi pochutnáte, vyzkoušejte i můj recept na kynutý makový závin.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram