Vepřové na porku

Vepřové na porku a žampionech je přesně to, co si s chutí dá u nás na oběd každý. Je snadné a výborné. A to je kombinace, kterou chce snad každý, no ne?

Na vepřové na porku budeme potřebovat:

4 PORCE

  • 500g vepřové pečeně
  • 500g žampiónů
  • 100g pórku
  • olej
  • sůl
  • vývar
  • česnek
  • 200g rýže

Postup přípravy:

  1. Rýži uvaříme v osolené vodě.
  2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a na oleji restujeme pár minut z každé strany, než se maso zatáhne.
  3. Přendáme do zapékací mísy.
  4. Do výpeku dáme pórek, česnek, nakrájené žampióny a restujeme.
  5. Také přendáme do zapékací mísy, podlejeme vývarem a pečeme přiklopené na 220°C 40 -50 minut.
  6. Podáváme s rýží.
Vepřové na porku

Tohle vepřové na porku u nás doma sklidilo velký úspěch.
Foto: Monika M.

Pokud máte doma vepřové, ze kterého potřebujete něco vytvořit a zrovna tento recept vás neoslovil, zkuste pečené vepřové na víně.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram