Vepřové na porku a žampionech je přesně to, co si s chutí dá u nás na oběd každý. Je snadné a výborné. A to je kombinace, kterou chce snad každý, no ne?
Na vepřové na porku budeme potřebovat:
4 PORCE
- 500g vepřové pečeně
- 500g žampiónů
- 100g pórku
- olej
- sůl
- vývar
- česnek
- 200g rýže
Postup přípravy:
- Rýži uvaříme v osolené vodě.
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a na oleji restujeme pár minut z každé strany, než se maso zatáhne.
- Přendáme do zapékací mísy.
- Do výpeku dáme pórek, česnek, nakrájené žampióny a restujeme.
- Také přendáme do zapékací mísy, podlejeme vývarem a pečeme přiklopené na 220°C 40 -50 minut.
- Podáváme s rýží.
Pokud máte doma vepřové, ze kterého potřebujete něco vytvořit a zrovna tento recept vás neoslovil, zkuste pečené vepřové na víně.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram