pečené vepřové na víně

Pečené vepřové plátky na víně by lépe vypadaly s červenou cibulí a červeným vínem, no já měla akorát růžové a cibuli klasickou, na chuti to ovšem nic nemění. Můžete sami vyzkoušet různé varianty, a tak si přijít na to co nejvíce chutná a vyhovuje vám.

Na pečené vepřové na víně budeme potřebovat:

4 PORCE

  • 500g vepřové pečeně
  • 2 střední cibule
  • 200ml vína
  • skořice, sůl, pepř, zázvor
  • třtinový cukr/sladidlo
  • 20g másla

Postup přípravy:

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme a dáme do pekáče.
  2. Na pánev dáme víno, koření a nakrájenou cibuli a necháme tak 15 minut probublávat.
  3. Během toho se tekutina zredukuje.
  4. Nakonec dáme máslo a necháme rozpustit.
  5. Dle kyselosti vína můžeme dosladit.
  6. Směs nalejeme k masu a pečeme přiklopené na 200°C cca 45 minut.
  7. Podáváme s pečenými brambory, nebo skvěle se k tomu hodí i bramborová kaše.

Jestliže vás tento recept zaujal, vyzkoušejte i mé další recepty, například játra na cibulce s rýží.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram