Pečené vepřové plátky na víně by lépe vypadaly s červenou cibulí a červeným vínem, no já měla akorát růžové a cibuli klasickou, na chuti to ovšem nic nemění. Můžete sami vyzkoušet různé varianty, a tak si přijít na to co nejvíce chutná a vyhovuje vám.
Na pečené vepřové na víně budeme potřebovat:
4 PORCE
- 500g vepřové pečeně
- 2 střední cibule
- 200ml vína
- skořice, sůl, pepř, zázvor
- třtinový cukr/sladidlo
- 20g másla
Postup přípravy:
- Maso nakrájíme na plátky, osolíme a dáme do pekáče.
- Na pánev dáme víno, koření a nakrájenou cibuli a necháme tak 15 minut probublávat.
- Během toho se tekutina zredukuje.
- Nakonec dáme máslo a necháme rozpustit.
- Dle kyselosti vína můžeme dosladit.
- Směs nalejeme k masu a pečeme přiklopené na 200°C cca 45 minut.
- Podáváme s pečenými brambory, nebo skvěle se k tomu hodí i bramborová kaše.
Jestliže vás tento recept zaujal, vyzkoušejte i mé další recepty, například játra na cibulce s rýží.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram