játra na cibulce s rýží

Co si budeme, vzhled nic moc, spousta lidí to nemá rádo, já ale kuřecí játra na cibulce s rýží miluji. Recept ale můžete vyzkoušet z jater kuřecích i vepřových, dobré jsou oboje.  Pokud máte vlastní domácí vývar, tím lépe. Já ho doma zrovna neměla, a tak jsem použila bujon.

Na játra na cibulce s rýží budeme potřebovat:

4 PORCE

  • 500g kuřecích jater
  • velká cibule
  • olivový olej
  • kmín
  • kostka bujónu – v 95% bujón nepoužívám, no ale je pár jídel, kde jsem ho stále ještě neodbourala
  • 40g mouky – já dala rýžovou, ale může být jiná
  • 200g rýže

Postup přípravy:

  1. Rýži uvaříme ve slané vodě.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji.
  3. Přidáme očištěná a nakrájená játra a zprudka orestujeme.
  4. Přidáme kmín, podlijeme vodou, hodíme bujón a asi 30 minut vaříme.
  5. Zahustíme moukou, povaříme a podáváme s rýží.

Co vy a játra? Jsou asi jen dva tábory, na které se naše společnost dělí – ti, kteří játra milují a ti, kteří je nesnáší. Já se tedy řadím k té první skupině. Opravdu ráda si je udělám a vychutnám. Pokud vám tento můj recept chutnal a zaujal, vyzkoušejte i mé další recepty, které mám ve své rubrice.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram