Co si budeme, vzhled nic moc, spousta lidí to nemá rádo, já ale kuřecí játra na cibulce s rýží miluji. Recept ale můžete vyzkoušet z jater kuřecích i vepřových, dobré jsou oboje. Pokud máte vlastní domácí vývar, tím lépe. Já ho doma zrovna neměla, a tak jsem použila bujon.
Na játra na cibulce s rýží budeme potřebovat:
4 PORCE
- 500g kuřecích jater
- velká cibule
- olivový olej
- kmín
- kostka bujónu – v 95% bujón nepoužívám, no ale je pár jídel, kde jsem ho stále ještě neodbourala
- 40g mouky – já dala rýžovou, ale může být jiná
- 200g rýže
Postup přípravy:
- Rýži uvaříme ve slané vodě.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji.
- Přidáme očištěná a nakrájená játra a zprudka orestujeme.
- Přidáme kmín, podlijeme vodou, hodíme bujón a asi 30 minut vaříme.
- Zahustíme moukou, povaříme a podáváme s rýží.
Co vy a játra? Jsou asi jen dva tábory, na které se naše společnost dělí – ti, kteří játra milují a ti, kteří je nesnáší. Já se tedy řadím k té první skupině. Opravdu ráda si je udělám a vychutnám. Pokud vám tento můj recept chutnal a zaujal, vyzkoušejte i mé další recepty, které mám ve své rubrice.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram