Tvarohové lívance k snídani? Ano! Tento recept stojí za vyzkoušení. Budete je mít hotové za chviličku, zasytí vás a pochutnáte si na nich. Co víc si přát? A pokud máte doma wafflovač, těsto můžete použít i do něj. Jen tedy doporučuji ovesné vločky prvně rozemlet na jemno v mixéru a nepoužívát je v jejich „hrubé“ podobě. Vznikne vám ovesná mouka a díky tomu krásně hladké těsto.
Na tvarohové lívance budeme potřebovat:
- 100g odtučněného tvarohu
- 1 vejce
- 30g ovesných vloček
- trošku kypřícího prášku
- sladidlo dle preference a chuti
Postup přípravy:
- Suroviny na těsto smícháme.
- Dle potřeby doředíme vodou.
- Na pánvi rozpálíme trochu kokosového oleje a osmahneme z obou stran do zlatova.
- Ozdobíme dle chuti. Já jsem smíchala tvaroh s čekankový sirupem, nakrájela broskev a na lívance jahodový toping.
Skvělým dochucovadlem je i karamelový toping, nebo třeba med. Ráda využívám sezonní ovoce, takže přes léto jahody, maliny, borůvky. Teď, když už sezona skončila, ráda využiji ovoce v konzervách – mandarinky, broskve…Jestliže máte rádi ořechová másla, tak se nebojte použít ani ty. Pokud máte rádi palačinky a lívance, vyzkoušejte i mé proteinové palačinky s tvarohem, na kterých si smlsne celá rodina.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram