tvarohové lívance

Tvarohové lívance k snídani? Ano! Tento recept stojí za vyzkoušení. Budete je mít hotové za chviličku, zasytí vás a pochutnáte si na nich. Co víc si přát? A pokud máte doma wafflovač, těsto můžete použít i do něj. Jen tedy doporučuji ovesné vločky prvně rozemlet na jemno v mixéru a nepoužívát je v jejich „hrubé“ podobě. Vznikne vám ovesná mouka a díky tomu krásně hladké těsto.

Na tvarohové lívance budeme potřebovat:

  • 100g odtučněného tvarohu
  • 1 vejce
  • 30g ovesných vloček
  • trošku kypřícího prášku
  • sladidlo dle preference a chuti

Postup přípravy:

  1. Suroviny na těsto smícháme.
  2. Dle potřeby doředíme vodou.
  3. Na pánvi rozpálíme trochu kokosového oleje a osmahneme z obou stran do zlatova.
  4. Ozdobíme dle chuti. Já jsem smíchala tvaroh s čekankový sirupem, nakrájela broskev a na lívance jahodový toping.

Skvělým dochucovadlem je i karamelový toping, nebo třeba med. Ráda využívám sezonní ovoce, takže přes léto jahody, maliny, borůvky. Teď, když už sezona skončila, ráda využiji ovoce v konzervách – mandarinky, broskve…Jestliže máte rádi ořechová másla, tak se nebojte použít ani ty. Pokud máte rádi palačinky a lívance, vyzkoušejte i mé proteinové palačinky s tvarohem, na kterých si smlsne celá rodina.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram