Tento recept na kulajdu jsem dělala poprvé, naposledy jsem ji jedla ještě na škole, když ji vařila mamka. Musím ale říct, že byla i tak úplně výborná a chodila jsem ji ujídat než úplně vychladla abych ji mohla schovat do lednice. Nemám úplně přesné gramáže surovin, ale tak snad to bude nějak srozumitelné. Další věc, měla jsem jen žampióny, tak jsem zkusila použít je a je úplně top.
Potřebné suroviny:
- kousek másla
- 1 cibule
- cca 250g žampiónů
- 4 brambory
- 1 malá sklenička zavařeného kopru i s nálevem (lze použít i čerstvý/mražený a ocet na dokyselení)
- 2 zakysané smetany
- 2 lžíce špaldove mouky
- kmín, sůl
Recept na kulajdu krok za krokem:
- Na másle orestujeme cibuli.
- Přidáme kmín, který necháme rozvonět.
- Zalejeme vodou a přidáme nakrájené houby a brambory.
- Vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Zahustíme moukou a necháme probublat.
- Poté dáme skleničku kopru i s nálevem a zakysané smetany.
- Dle chuti osolíme.
- Pokud se nám zdá polévka moc kyselá, můžeme jemně osladit.
Polévky miluji! Pokud i vy, zkuste například rajskou nebo cuketovou.
Přeji dobrou chuť, Monika 🙂
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram