placky z červené čočky

Placky z červené čočky s bramborovou kaší

Tak tohle jídlo – to já můžu. Placky z červené čočky jsou mé oblíbené. Nejen že jsou zdravé, ale taky peckově chutnají! Navíc jsou tyto čočkové placky bez mouky. Místo ní jsem použila ovesné vločky.

Na placky z červené čočky budeme potřebovat:

Uvedené množství ingrediencí vyjde na cca 4 porce

  • 200g červené čočky
  • 1 větší mrkev
  • 2 menší cibule
  • 60g ovesných mletých vloček
  • 2 vejce
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř, majoránka
  • 600g brambor
  • 20g másla
  • 200 ml mléka

Postup přípravy:

  1. Čočku uvaříme ve vodě.
  2. Cibulku a česnek orestujeme na kapce olivového oleje.
  3. Smícháme vychladlou čočku, nahrubo nastrouhanou mrkev, vločky, orestovanou cibuli s česnekem, vejce, sůl a koření.
  4. Na rozpálenou pánev s kokosovým olejem vytváříme lžící placičky a osmahneme z obou stran dozlatova.
  5. Uděláme bramborovou kaši, nebo šťouchané brambory, tak jak má kdo rád.

Jídla z čočky dělám ráda – občas je třeba v té naší kuchyni vyměnit maso za něco rostlinného. Tento recept je tedy vhodný i pro vegetariány.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram

Sdílejte naše recepty na sociálních sítích 🙋‍♂️

Jsem maminka na rodičovské dovolené a kromě péče o rodinu a domácnost se zajímám o zdravý životní styl.