Tak tohle jídlo – to já můžu. Placky z červené čočky jsou mé oblíbené. Nejen že jsou zdravé, ale taky peckově chutnají! Navíc jsou tyto čočkové placky bez mouky. Místo ní jsem použila ovesné vločky.
Na placky z červené čočky budeme potřebovat:
Uvedené množství ingrediencí vyjde na cca 4 porce
- 200g červené čočky
- 1 větší mrkev
- 2 menší cibule
- 60g ovesných mletých vloček
- 2 vejce
- stroužek česneku
- sůl, pepř, majoránka
- 600g brambor
- 20g másla
- 200 ml mléka
Postup přípravy:
- Čočku uvaříme ve vodě.
- Cibulku a česnek orestujeme na kapce olivového oleje.
- Smícháme vychladlou čočku, nahrubo nastrouhanou mrkev, vločky, orestovanou cibuli s česnekem, vejce, sůl a koření.
- Na rozpálenou pánev s kokosovým olejem vytváříme lžící placičky a osmahneme z obou stran dozlatova.
- Uděláme bramborovou kaši, nebo šťouchané brambory, tak jak má kdo rád.
Jídla z čočky dělám ráda – občas je třeba v té naší kuchyni vyměnit maso za něco rostlinného. Tento recept je tedy vhodný i pro vegetariány.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram