Indický dhal s květákem – jídlo, ke kterému jsem si našla cestu opravdu rychle a bez problému. Tohle jídlo je prostě a jednoduše láska.
Na indický dhal budeme potřebovat:
- 200g rýže
- 100g červené čočky
- 1 cibule
- 3 mrkve
- sáček mraženého květák
- olivový olej
- lžička mletého kmínu
- půl lžičky kurkumy (případně kari)
Postup přípravy:
- Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájenou mrkev.
- Po chvilce přidáme koření, květák a červenou čočku.
- Podlejeme vodou, nebo vývarem a vaříme do měkka.
- Podáváme s rýží.
Pokud hledáte něco bezmasého k obědu či večeři, zkuste i můj recept na zeleninovou směs s rýží.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram