houbové rizoto s kuřecím masem

Máte doma žampiony a potřebujete je zpracovat? Toto houbové rizoto s kuřecím masem je zaručená topovka. Navíc kuřecí maso a rýži určitě doma ve spíži určitě najde každý.

Na houbové rizoto s kuřecím masem budeme potřebovat:

4 PORCE 
  • 200g kulatozrnné rýže
  • 350 – 400g žampionů
  • olej
  • 1 cibule
  • 2 kuřecí prsa
  • sůl, pepř, kmín

Postup přípravy:

  1. Na oleji orestujeme cibuli.
  2. Přihodíme na drobno nakrájené kuřecí maso.
  3. Žampióny oloupeme (měla jsem trochu scvrklé, takže jsem chtěla sundat vrchní vrstvu), nakrájíme na plátky a přidáme k masu.
  4. Podlejeme vodou, přiklopíme pokličkou a počkáme až se trochu spaří a zmenší objem.
  5. Přidáme propláchnutou rýží, zalejeme vodou, dáme koření a sůl a za občasného míchání a přidání vody necháme přiklopené vařit, dokud není rýže hotová.
  6. Hotové rizoto můžeme před podáváním posypat sýrem.
houbové rizoto s kuřecím masem

Brzy bude opět sezona hub, tak si nezapomeňte tento recept uložit!
Foto: Monika M.

Máte chuť na rizoto, ale zrovna doma nemáte houby? Zkuste například pohankové.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram