Máte doma žampiony a potřebujete je zpracovat? Toto houbové rizoto s kuřecím masem je zaručená topovka. Navíc kuřecí maso a rýži určitě doma ve spíži určitě najde každý.
Na houbové rizoto s kuřecím masem budeme potřebovat:
4 PORCE
- 200g kulatozrnné rýže
- 350 – 400g žampionů
- olej
- 1 cibule
- 2 kuřecí prsa
- sůl, pepř, kmín
Postup přípravy:
- Na oleji orestujeme cibuli.
- Přihodíme na drobno nakrájené kuřecí maso.
- Žampióny oloupeme (měla jsem trochu scvrklé, takže jsem chtěla sundat vrchní vrstvu), nakrájíme na plátky a přidáme k masu.
- Podlejeme vodou, přiklopíme pokličkou a počkáme až se trochu spaří a zmenší objem.
- Přidáme propláchnutou rýží, zalejeme vodou, dáme koření a sůl a za občasného míchání a přidání vody necháme přiklopené vařit, dokud není rýže hotová.
- Hotové rizoto můžeme před podáváním posypat sýrem.
Máte chuť na rizoto, ale zrovna doma nemáte houby? Zkuste například pohankové.
Přeji dobrou chuť, Monika 🙂
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram