Čokoládové crinkles už jsem chtěla dlouho vyzkoušet. Strašně mě na první pohled uchvátil vzhled tohoto cukroví. Ani jsem netušila, že je to tak snadné. Na první pokus se mi ovšem nepovedly. Chuťově byly výborné, ovšem cukr se mi vsákl a nebyly tak krásné jako na internetu. Recept jsem ale upravila a druhý pokus se už povedl a chuť je snad ještě lepší. I když je to obalené v moučkovém cukru, stejně to považuji za zdravější verzi, protože v samotném těstě není cukr ani bílá mouka.
Na čokoládové crinkles budeme potřebovat:
- 70g špaldové hladké mouky
- 25g xylitolu
- 1 vejce
- 20g kokosového oleje
- 10g holandského kakaa
- 4g prášku do pečiva
- skořice
- vanilkové flavdrops
- moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:
- Ze všech surovin vypracujeme těsto. Já použila kuchyňský robot. Pokud doma ještě žádný nemáte k výběru doporučuji použít třeba toto srovnání.
- Z těsta tvarujeme kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru. Čím více obalené tím lépe.
- Poklademe na plech trochu dál od sebe, cukroví nabyde.
- Pečeme na horkovzduch na 190°C 10 minut. Nenecháváme péct zbytečně dlouho, aby nebyly vysušené.
Tak co říkáte na tuto zdravější verzi oblíbených crinkles? Tento recept je skvělý příklad, že i zdravé vánoční cukroví může být chutné. Pokud chcete vyzkoušet i jiné zdravé cukroví, zkuste můj recept na perníčky ze špaldové mouky.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram