perníčky ze špaldové mouky

Tento recept na perníčky ze špaldové mouky peču už několik let. Dá se říct, že je bez cukru. Ovšem bez cukru, jako takového. Používám k oslazení med. Napadlo mě vyměnit med za čekankový sirup, ale nechtěla jsem experimentovat a šla raději na jistotu, však ono se to s trochou medu nezblázní.

Na perníčky ze špaldové mouky budeme potřebovat:

Z této dávky vám vyjdou 3-4 plechy perníčků.

  • 300g hladké špaldové mouky (lze přimíchat i celozrnnou, ale větší část by měla tvořit hladká)
  • 1 vejce
  • 100g másla
  • 4 větší lžíce medu
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody

Postup přípravy:

  1. Ze surovin vypracujeme těsto.
  2. Pokud máme čas, necháme odležet, dá se s ním ovšem pracovat ihned.
  3. Vykrojíme si požadované tvary.
  4. Před pečením lehce potřeme vodou.
  5. Pečeme na 175°C na horkovzduch cca 7 minut.
  6. Když budeme péct zbytečně dlouho, perníčky nebudou tak měkké.
  7. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vsáknout.
perníčky ze špaldové mouky

Tyto zdravé a měkké perníčky ze špaldové mouky se určitě setkají s velkým úspěchem.
Foto: Monika M.

Tak co, zkusíte tyto špaldové perníčky? Pečete i vy nějaké zajímavé zdravé vánoční cukroví? Podělte se s námi.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram