buchtičky s krémem

Já bohužel nejsem moc kamarád s kynutým těstem, proto jsem dlouho zkoušela různé verze buchtiček. Můj muž pečlivě hodnotil a až tahle verze zvítězila.  Takže když vám řeknu, že tyto dukátové celozrnné buchtičky s krémem stojí opravdu za to, rozhodně nebudu lhát. Přesvědčte se sami.

Na buchtičky s krémem budeme potřebovat:

z tohoto množství nám vyjdou cca 2 porce

Buchtičky

  • 80g celozrnné špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 80ml mléka
  • 40g xylitolu
  • 1/2 kypřícího prášku

Krém

  • 500ml mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 20g xlitolu
  • trochu tekuté Stevie

Postup přípravy:

  1. Žloutek a zbylé suroviny na buchtičky smícháme.
  2. Vyšleháme bílek a opatrně vmícháme.
  3. Menší a klidně i trochu hlubší plech vložíme pečícím papírem.
  4. Rozetřeme těsto a pečeme na 170 °C cca 20 minut.
  5. Necháme chvíli vychladnout a nařežeme na kostičky.
  6. Uvaříme puding jak jsme zvyklí.
  7. Já stévii kombinuji, protože samotná a když je jí hodně, má takový ocásek který mi trochu vadí, proto dávám často 2 různá sladidla.

Jste také milovníci dukátových buchtiček se šodó? A co jiné sladké obědy, taky si na nich čas od času rádi pochutnáte? Tak vyzkoušejte i můj další recept na kuskusový nákyp s jablky.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram