Já bohužel nejsem moc kamarád s kynutým těstem, proto jsem dlouho zkoušela různé verze buchtiček. Můj muž pečlivě hodnotil a až tahle verze zvítězila. Takže když vám řeknu, že tyto dukátové celozrnné buchtičky s krémem stojí opravdu za to, rozhodně nebudu lhát. Přesvědčte se sami.
Na buchtičky s krémem budeme potřebovat:
z tohoto množství nám vyjdou cca 2 porce
Buchtičky
- 80g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- 80ml mléka
- 40g xylitolu
- 1/2 kypřícího prášku
Krém
- 500ml mléka
- 1 vanilkový puding
- 20g xlitolu
- trochu tekuté Stevie
Postup přípravy:
- Žloutek a zbylé suroviny na buchtičky smícháme.
- Vyšleháme bílek a opatrně vmícháme.
- Menší a klidně i trochu hlubší plech vložíme pečícím papírem.
- Rozetřeme těsto a pečeme na 170 °C cca 20 minut.
- Necháme chvíli vychladnout a nařežeme na kostičky.
- Uvaříme puding jak jsme zvyklí.
- Já stévii kombinuji, protože samotná a když je jí hodně, má takový ocásek který mi trochu vadí, proto dávám často 2 různá sladidla.
Jste také milovníci dukátových buchtiček se šodó? A co jiné sladké obědy, taky si na nich čas od času rádi pochutnáte? Tak vyzkoušejte i můj další recept na kuskusový nákyp s jablky.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram