Tyto batátové muffiny jsou vhodné na snídani, svačinu a klidně i k večeři. Komu dělá trochu problém sladká chuť batátů, tak se tohoto receptu nemusíte vůbec bát, sladká chuť tam není vůbec výrazná, až bych řekla, že ji tam téměř vůbec necítím.
Na batátové muffiny budeme potřebovat:
množství surovin vyjde na cca 10 kusů
- 1 větší batát, cca 250g
- 2 vejce
- 50g ovesných vloček mletých
- 180g šunky
- 60g eidamu
- sušená paprika/rajčata
- sůl, pepř
- 1/2 kypřícího prášku
Postup přípravy:
- Batát oloupeme a uvaříme ve vodě.
- Vychladlý vařený batát rozmačkáme a smícháme s vejcem.
- Přidáme mleté ovesné vločky, sušenou papriku/rajčata, sůl, pepř, kypřící prášek a nastrouhanou šunku se sýrem.
- Naplníme formičky na muffiny a pečeme na 180°C cca 30 minut.
Z batátů nemusíte dělat jen dětské příkrmy a hranolky. Z těchto sladkých brambor se dá vytvořit nespočet skvělých a chutných receptů…ať už na sladko či naslano. Pokud rádi zkoušíte netypické recepty a do jídel přidáváte suroviny, které se na první pohled zdají, že v receptu nemají co dělat, vyzkoušejte i mé recepty na podzimní kuskus ke snídani či zdravé brownies z červené řepy.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram