Dalo by se říct, takový recept co dům dal a hlavně jsou tyto zapečené brambory rychlovka. Musím říct, že to chutná jako zapečená zelňačka. Francouzské brambory zná snad každý a téměř každý je jako malý jedl ve školních jídelnách. Ruku na srdce, ne vždy chutnaly nejlépe. Domácí je ale domácí, a proto jestli jste na tyto brambory zanevřeli, zkuste tento recept a třeba vás přesvědčím o opaku. S ingrediencemi nešetřete a snažte se vybírat od lokálních dodavatelů. Na kvalitě surovin záleží.
Na zapečené brambory budeme potřebovat:
- 500g brambor
- 500g uzeniny (uzené, šunka,…) já dala 84% šunku
- cibule
- 150g eidamu
- zakysaná smetana
- 100ml mléka
- 200g kysaného zelí
- sůl, pepř dle chuti
Postup přípravy:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a předvaříme ve slané vodě.
- Maso nakrájíme na kostičky a cibuli na kolečka.
- Do mísy vrstvíme brambory, cibuli, maso, zelí, maso, cibuli a brambory.
- Navrch dáme nastrouhaný eidam smíchaný s mlékem a smetanou.
- Pečeme na 190°C 30 minut do zlatova.
- Na posledních pár minut sundáme víko.
Tyto rychlé pečené brambory u nás mají vždy úspěch. Pokud to ale není zrovna váš šálek kávy, vyzkoušejte například některý z našich tipů na rychlé a zdravé večeře.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram