indický dhal

Indický dhal s květákem – jídlo, ke kterému jsem si našla cestu opravdu rychle a bez problému. Tohle jídlo je prostě a jednoduše láska.

Na indický dhal budeme potřebovat:

  • 200g rýže
  • 100g červené čočky
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • sáček mraženého květák
  • olivový olej
  • lžička mletého kmínu
  • půl lžičky kurkumy (případně kari)

Postup přípravy:

  1. Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nakrájenou mrkev.
  2. Po chvilce přidáme koření, květák a červenou čočku.
  3. Podlejeme vodou, nebo vývarem a vaříme do měkka.
  4. Podáváme s rýží.

Pokud hledáte něco bezmasého k obědu či večeři, zkuste i můj recept na zeleninovou směs s rýží.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram