zelí z kedlubny, hovězí a špaldové noky

No můj muž má rád klasiku, ale já si na tom fakt pochutnala. Konečně jsem vymyslela co s kedlubnou. Toto zelí z kedlubny, noky ze špaldové mouky a hovězí splnilo moje očekávání.

Na zelí z kedlubny, maso a noky budeme potřebovat:

4 PORCE

HOVĚZÍ MASO

  • 400g hovězí zadní
  • 20g másla
  • sůl
  • česnek

Postup:

  1. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo, dáme maso, sůl a česnek.
  3. Zprudka orestujeme aby se zatáhlo a pustilo šťávu.
  4. Přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě.

KEDLUBNOVÉ ZELÍ

  • 4 kedlubny
  • sůl
  • 20g mouky – já dala špaldovou hladkou
  • ocet

Postup:

  1. Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. Podlejeme vodou, osolíme a podusíme.
  3. Zahustíme moukou a dochutíme.

ŠPALDOVÉ NOČKY

  • 400g brambor (uvařených ve slupce a oloupaných)
  • 150g celozrnné špaldové mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • ocet – stačí trocha

Postup:

  1. Brambory nastrouháme, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto.
  2. Vytvoříme nočky, které uvaříme ve vroucí a osolené vodě.

Potřebujete tip na nedělní oběd? Projděte si i mé další recepty, určitě si vyberete.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram