No můj muž má rád klasiku, ale já si na tom fakt pochutnala. Konečně jsem vymyslela co s kedlubnou. Toto zelí z kedlubny, noky ze špaldové mouky a hovězí splnilo moje očekávání.
Na zelí z kedlubny, maso a noky budeme potřebovat:
4 PORCE
HOVĚZÍ MASO
- 400g hovězí zadní
- 20g másla
- sůl
- česnek
Postup:
- Maso omyjeme a nakrájíme na kousky.
- Na pánvi rozpustíme máslo, dáme maso, sůl a česnek.
- Zprudka orestujeme aby se zatáhlo a pustilo šťávu.
- Přendáme do zapékací mísy a dopečeme v troubě.
KEDLUBNOVÉ ZELÍ
- 4 kedlubny
- sůl
- 20g mouky – já dala špaldovou hladkou
- ocet
Postup:
- Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme.
- Podlejeme vodou, osolíme a podusíme.
- Zahustíme moukou a dochutíme.
ŠPALDOVÉ NOČKY
- 400g brambor (uvařených ve slupce a oloupaných)
- 150g celozrnné špaldové mouky
- 1 vejce
- sůl
- ocet – stačí trocha
Postup:
- Brambory nastrouháme, přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto.
- Vytvoříme nočky, které uvaříme ve vroucí a osolené vodě.
Potřebujete tip na nedělní oběd? Projděte si i mé další recepty, určitě si vyberete.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram