Karob jsem zkoušela poprvé. Kdo nemá, použije kakao a vytvořte klasické kakaové muffiny. Do budoucna chci určitě zkusit různé obměny tohoto receptu, např. s proteinem, jogurtem apod. Co je to vlastně karob? Surovina, která často v kuchyni nahrazuje právě kakao. Zatímco samotné kakao je bohatší na železo a hořčík, karob vám dodá vyšší množství vápníku a vlákniny. Karob je zdravější alternativou – má mnohem nižší podíl tuku a vyšší podíl cukru, díky čemuž nemusíte pokrmy uměle doslazovat. Dalším plusem oproti kakau je ten, že neobsahuje kofein. Získává se z dřeviny Ceratonia Siliqua a roste ve Středomoří.
Na kakaové (karobové) muffiny budete potřebovat:
porce 6 muffinů:
- 1 banán
- 1 vejce
- 35g špaldové mouky
- 10g karobu
- vanilkové flavdrops
- lžička kypřícího prášku
- mražené višně (jiné ovoce)
Postup přípravy:
- Banán rozmačkáme a smícháme s vajíčkem.
- Přidáme suché ingredience, flavdrops a promícháme.
- Košíčky na muffiny plníme do poloviny.
- Přidáme ovoce a dáme péct na 180°C cca 20 minut.
Jste milovník kakaových dezertů a buchet? Zkuste i moji avo-kakaovou buchtu. Do ní rovnou můžete využít i karob, když už ho budete mít doma :)
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram