kakaová roláda bez mouky a cukru

Už delší dobu jsem chtěla poprvé upéct roládu, ale nemohla jsem nikde najít recept  který by mi vyhovoval, tak jsem se rozhodla, že to udělám podle sebe. A tahle kakaová roláda bez mouky a cukru splnila mé požadavky na 100 %.

Kakaová roláda bez mouky – potřebné ingredience:

Na těsto

  • 3 vejce
  • 20g vanilkového proteinu
  • 20g kakaa
  • 15ml oleje
  • 50ml mléka
  • 1/2 kypřícího prášku

Na náplň

  • 250g odtučněného tvarohu
  • 100g bílého jogurtu
  • 30g čekankového sirupu
  • 165g jahod

Postup přípravy:

  1. Žloutky, a zbylé suroviny na těsto smícháme.
  2. Vyšleháme bílky a opatrně vmícháme.
  3. Na plech dáme pečící papír,  který zlehka pomažeme olejem – těsto pak půjde lépe sundat.
  4. Dáme péct na 180 °C 10 minut.
  5. Namočíme a vyždímáme utěrku, na kterou pak překlopíme upečené těsto.
  6. I s utěrkou zarolujeme a necháme vychladnout.
  7. Smícháme tvaroh, jogurt, sirup a na drobno nakrájené jahody.
  8. Naneseme na vychladlé těsto a zpátky zarolujeme a necháme v lednici vychladit.
  9. Bála jsem se, že náplň bude moc tekutá a při krájení se vše rozpadne a rozteče, ale v lednici to krásné ztuhlo a
  10. něco do sebe natáhla i samotná roláda.

Nutriční hodnoty na 100 g

126 kcal
11g B
5g S
6g T

Pokud hledáte recepty na odpolední sladkou dobrotu, v sekci recepty jich ode mě naleznete nespočet.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram