Už delší dobu jsem chtěla poprvé upéct roládu, ale nemohla jsem nikde najít recept který by mi vyhovoval, tak jsem se rozhodla, že to udělám podle sebe. A tahle kakaová roláda bez mouky a cukru splnila mé požadavky na 100 %.
Kakaová roláda bez mouky – potřebné ingredience:
Na těsto
- 3 vejce
- 20g vanilkového proteinu
- 20g kakaa
- 15ml oleje
- 50ml mléka
- 1/2 kypřícího prášku
Na náplň
- 250g odtučněného tvarohu
- 100g bílého jogurtu
- 30g čekankového sirupu
- 165g jahod
Postup přípravy:
- Žloutky, a zbylé suroviny na těsto smícháme.
- Vyšleháme bílky a opatrně vmícháme.
- Na plech dáme pečící papír, který zlehka pomažeme olejem – těsto pak půjde lépe sundat.
- Dáme péct na 180 °C 10 minut.
- Namočíme a vyždímáme utěrku, na kterou pak překlopíme upečené těsto.
- I s utěrkou zarolujeme a necháme vychladnout.
- Smícháme tvaroh, jogurt, sirup a na drobno nakrájené jahody.
- Naneseme na vychladlé těsto a zpátky zarolujeme a necháme v lednici vychladit.
- Bála jsem se, že náplň bude moc tekutá a při krájení se vše rozpadne a rozteče, ale v lednici to krásné ztuhlo a
- něco do sebe natáhla i samotná roláda.
Nutriční hodnoty na 100 g
126 kcal
11g B
5g S
6g T
Pokud hledáte recepty na odpolední sladkou dobrotu, v sekci recepty jich ode mě naleznete nespočet.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram