jablečný pudinkový dort

Pokud si také tak rádi na podzim užíváte buchty a jiné dezerty z jablek (na mě to vždy díky jablkům dýchne podzimem o to víc), bude tento jablečný pudinkový dort to pravé ořechové pro vás.

Na jablečný pudinkový dort budeme potřebovat:

TĚSTO:
30g vanilkového proteinu
30g mletých ovesných vloček
30g čekankového sirupu (nebo jiného)
30g arašídového másla
2 vejce
lžička kypřícího prášku

NÁPLŇ:
3 jablka
30g čekankového sirupu ( nebo jiného)
2 vanilkové pudinkové prášky
500ml vody
30g xylitolu

Postup přípravy:

  1. Suroviny na těsto smícháme, dáme do formy, já použila silikonovou, kterou jsem jemně vymazala olejem
  2. Dáme péct na 170°C cca 15 minut.
  3. Jablka oloupeme a nastrouháme.
  4. Dáme na pánev, přidáme sirup, skořici a podusíme. Pudinky smícháme s vodou, dáme xylitol a přidáme k jablkům a povaříme.
  5. Jablečnou směs dáme na upečený korpus a necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty:

100g má cca

  • 108 kcal
  • 5g B
  • 14g S
  • 3g T

Já ráda ořechová másla střídám. Do tohoto receptu se arašídové skvěle hodí, skvělou alternativou ale může být například i mandlové, lískooříškové, nebo jakékoliv dochucené karamelem, čokoládou…Na trhu jich nyní najdete nespočet a to od různých značek. Je jen na vás, co si vyberete podle vlastního šálku kávy.

Pokud máte rádi pudinkové dezerty, vyzkoušejte i můj recept na pudinkový dort.

Přeji dobrou chuť, Monika 🙂

Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky 👉 Můj Instagram