Pokud si také tak rádi na podzim užíváte buchty a jiné dezerty z jablek (na mě to vždy díky jablkům dýchne podzimem o to víc), bude tento jablečný pudinkový dort to pravé ořechové pro vás.
Na jablečný pudinkový dort budeme potřebovat:
TĚSTO:
30g vanilkového proteinu
30g mletých ovesných vloček
30g čekankového sirupu (nebo jiného)
30g arašídového másla
2 vejce
lžička kypřícího prášku
NÁPLŇ:
3 jablka
30g čekankového sirupu ( nebo jiného)
2 vanilkové pudinkové prášky
500ml vody
30g xylitolu
Postup přípravy:
- Suroviny na těsto smícháme, dáme do formy, já použila silikonovou, kterou jsem jemně vymazala olejem
- Dáme péct na 170°C cca 15 minut.
- Jablka oloupeme a nastrouháme.
- Dáme na pánev, přidáme sirup, skořici a podusíme. Pudinky smícháme s vodou, dáme xylitol a přidáme k jablkům a povaříme.
- Jablečnou směs dáme na upečený korpus a necháme vychladnout.
Nutriční hodnoty:
100g má cca
- 108 kcal
- 5g B
- 14g S
- 3g T
Já ráda ořechová másla střídám. Do tohoto receptu se arašídové skvěle hodí, skvělou alternativou ale může být například i mandlové, lískooříškové, nebo jakékoliv dochucené karamelem, čokoládou…Na trhu jich nyní najdete nespočet a to od různých značek. Je jen na vás, co si vyberete podle vlastního šálku kávy.
Pokud máte rádi pudinkové dezerty, vyzkoušejte i můj recept na pudinkový dort.
Přeji dobrou chuť, Monika
Sledujte mě na Instagramu pro další tipy a triky Můj Instagram